Ta pasta to spełnienie marzeń o włoskim lecie. Pachnie suszonymi pomidorami, świeżą bazylią, czosnkiem, tymiankiem i oregano. A jak smakuje...
Składniki:
7 pomidorów suszonych
2 łyżki oliwy lub oleju z zalewy pomidorowej
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka świeżej bazylii
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka świeżej bazylii
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wypłukaną soczewicę namaczamy na godzinę. Płuczemy na sicie raz jeszcze, zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy przez pół godziny. Zostawiamy do przestygnięcia i wchłonięcia wody.
Pokrojone drobno pomidory miksujemy z soczewicą i pozostałymi składnikami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz