Trudno powiedzieć, którą pastę lubimy najbardziej, ale ta jest w ścisłej czołówce. Zaskakuje prostotą i bogactwem aromatu. A sekretem są grillowane bakłażany...
Składniki:
1 niewielki bakłażan
1 średnia cebula
około 12 kawałków suszonych pomidorów w zalewie
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy
½ łyżeczki tymianku, pieprz
sól do posypania bakłażanów
Umytego bakłażana kroimy w plastry, obsypujemy solą i zostawiamy na pół godziny, a po tym czasie spłukujemy sól, suszymy bakłażany ręcznikiem papierowym i układamy na patelni grillowej natłuszczonej olejem za pomocą pędzelka. Grillujemy z obu stron, zdejmujemy z patelni, smarujemy oliwą i posypujemy tymiankiem.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy. Zjadamy z jednym z jednym z naszych chlebów i zagryzamy natką:)
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz