Czy macie sentyment do pasztetów w puszce? Cóż, my tak. Wiemy, że nie są zdrowe, pełno w nich podejrzanych dodatków, a znaczną część składu stanowi złowróżbny MOM, ale jednak zdarzyło nam się kiedyś zbłądzić... Ostatnio jednak nie ma takiej potrzeby. Mamy nasz własny pasztet mięsny – jak z puszki, a zdrowy;-)
Wystarczy wykorzystać mięso z gotowania bulionu (my gotujemy dużo bulionów, porcjujemy i mrozimy, a potem w razie potrzeby sięgamy do zamrażarki), dodać szczypiorek, przyprawy i gotowe. Sami nie przypuszczaliśmy, że uda się osiągnąć taki efekt!
Składniki:
gotowane mięso kurczaka lub indyka (u nas kurczęce nogi)
szczypiorek
sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek
nieco rosołu lub wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
Sposób przygotowania:
Składniki (oprócz szczypiorku) blendujemy na gładką masę, dodajemy pokrojony szczypiorek, mieszamy i zajadamy ze smakiem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz