Zwłaszcza zimą nachodzi nas czasem ochota na ten dodatek do naszych chlebów. Pachnący, pożywny. W sam raz na chłodne dni...
Składniki:
½ szklanki nasion słonecznika
szklanka oleju kokosowego (½ szklanki oleju rzepakowego)
1 kwaśne jabłko, np. szara reneta
1 cebula
1 łyżka majeranku
sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przygotowania:
Na patelni szklimy na oleju posiekaną drobno cebulę. Dorzucamy pokrojone jabłko, przyprawy i dusimy około 10 minut. Łączymy ze słonecznikiem i majerankiem. Jak już zbrązowieją, przekładamy do ostygnięcia i wstawiamy do lodówki. Podajemy z pieczywem bezglutenowym i ulubionymi dodatkami.
Pycha!
(Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej Dieta uzdrawiająca organizm.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz