Składniki:
- 1 kostka masła
- ¾ szklanki drobnego cukru
- 4 jaja
- ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 180 g kleiku ryżowego
- 4 łyżki rozdrobnionych wiórków kokosowych
- 2 łyżki mąki migdałowej lub sparzonych, obranych i startych na drobno migdałów
Sposób przygotowania:
Pokrojone w kosteczkę masło (w temperaturze pokojowej) ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę dłonią. Formujemy kuleczki, spłaszczamy je nieco, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół) na 20 minut.
Zapachy cudowne, a smak...? Spróbujcie sami!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz