Pasta jest zaskakująco smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu. Potrzeba tylko nieco zielonej soczewicy, cebuli, soli, pieprzu i czosnku niedźwiedziego – i już!
¾ szklanki zielonej soczewicy
1 cebula
2 łyżki oleju
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wypłukaną soczewicę namaczamy na godzinę. Płuczemy na sicie raz jeszcze, zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy przez pół godziny. Zostawiamy do przestygnięcia i wchłonięcia wody.
Cebulę drobno kroimy i podduszamy na oleju. Łączymy składniki, blendujemy na gładką masę i zajadamy z ulubionymi warzywami, np.pokrojoną w słupki marchewką, lub bezglutenowym chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz