Jedna z wizytówek fast foodu w zdrowej, bezglutenowej wersji... Czy to możliwe? Oczywiście, że tak! Udowodnimy to w tym przepisie.
placki na wrapy (bezglutenowe produkuje Schär, glutenowe znajdziemy w każdym supermarkecie)
1–2 pomidory
mix sałat (1 paczka)
1 cebula
½ ogórka zielonego
2 filety kurczaka
kiełki lucerny, rzeżuchy lub inne ulubione
sos: jogurt, czosnek, sól i pieprz
sos: jogurt, czosnek, sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Filety kurczaka pieczemy i kroimy w kostkę, pomidory, cebulę i ogórka tak samo, sałatę rwiemy na kawałki - te składniki, jak również kiełki wypełnią nam placki. Gdy wszystko mamy gotowe, wkładamy placki do piekarnika (koniecznie zawinięte w folię aluminiową) i trzymamy do momentu, gdy się lekko zarumienią. W tym czasie przygotowujemy sos czosnkowy: do miski wlewamy jogurt i dodajemy przeciśnięty lub starty czosnek, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą. Teraz do placka nakładamy składniki, zalewamy sosem i zawijamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz